Thursday, January 16, 2014

Fasa baharu bermula..

Assalamualaikum..
Selamat pagi khamis semua..
Lama xhupdate kat sini..
Ni baru nak hupdate..
Diam x diam dah 3minggu kita melepasi tahun baru..
Sekejap je rasanya..
Masih igt lagi aiza ade cakap nak share good news ari tuh??!!!
(Sendiri nak taip, pon xcited sama)
Well.....
Berita gembira tu ialah..
'Bakal menerima ahli keluarga yang ke-6 iaitu anak yang ke-4' in shaaAllah..
Harap dipermudahkan..ameen
Sekarang nih baru 2bulan..
Masih baru lagi..
Banyak makanan yang perlu dielakkan..
(Ikut larangan orang lama lah kan)
Masih berada di fasa kemabukan..
Allahuakbar..pasal tuh jugak lah lemau nak mem'blog'..
Pengalaman mengandung setiap anak berbeza..
Tapi kali ni memang berbeza sangat2..
Mabuk agak teruk berbanding sebelum ni..
Macam sebelum ni, kalo nak pape boleh tahan2..but no for this time..
Macam nak makan burger lah contohnye..
Dah pkul 11 lebih ni..cakap ngan en.hubby nak makan burger..
Kalo preggy sebelum ni, en.hubby leh tanya..nak sekarang k?
Boleh plak aiza jawab esok..bila esok tanya..xnaklah..
Tapi kali nih..haaaaaa...hamekkk!!!!
Pukul 12malam mintak belikan nasi goreng kampung..xpedas xmakan..
Macam2 kan???!!!
Harap semuanya dipermudahkan olehNYA..
Untuk kali ni aiza g bukak buku merah kat KK Semenyih..(dah bukak dah pon)
Awalkan..
Xceli last year ibu aiza dh detect kencing manis..
So, sebab tuh jugak aiza buat buku awal..
Macam sebelum2 ni..
Anak2 aiza lahir di KPMC..
Inshaa Allah, no.4 nih pon sama..
Itulah berita gembira yang aiza nak kongsi kat semua..
Doakan aiza ye..
;)

Buat test
Terkujat resultnya +ve..
Walo simptom dah nampak pada en.hubby..

En.hubby aiza dah menunjukkan simptom kehamilan pada awalnya..
hahahahaha..
Macam en.hubby aiza yang mengandung kan??!!
Xceli..
(dah 3 dah kan..)
Selalunya en.hubby akan menunjukkan yg dia nak sangat minum air coke
(siap cakap N tunjuk..dh sampai ujung lidah)
Dalam hati..uikSSSS!!!!!
Sekali...
Rezeki Allah nak bagi..
Done buku pink!!!
Pas nih KPMC plak..

8 comments:

Kakzakie said...

Syukur alhamdulillah dan tahniah dari kakak Aiza.
Moga terus diberi kesihatan terbaik hingga melahirkan.

Bab nak makan itu-ini memang tak sama setiap anak.

Jueliza Jamani said...

TAHNIAH.. heheheh.. dah banyak kali cakap tahniah ni.. adeh kalo preggy ni selalu berjangkit.. takutttt.. apa2 pun semua selamat lah...

Aiza Hamdan said...

Terima kasih kakzakie..
inshaaAllah ameen..
tuh lah..3sebelum nih makan leh control..

Aiza Hamdan said...

Tq jue..hope berjangkit plak kat u..ameen..hehehe..

Jueliza Jamani said...

hahaha jangan duk buat hal la kat i.. nenanti la.. gegurl plak lepas ni.. kalo boboi mati la ai.. hahahha

Aiza Hamdan said...

Ok..ai doa utk u kali nih gegurl plak..hehe..cepat skit..hehehe

lieyalatif said...

alhamdulillah....tahniah aiza...jaga diri okey...seronok lieya dengar....bertambah lagi umat muhammad.....jgn culas makan vitamin key...semoga dipermudahkan sampai ke saat bersalin nanti...amin....

sonok bace hubby pun kene gak simptom nyer heheeheheh..mcm sweet jek kan share2 rase ngan hubby....

Aiza Hamdan said...

mekaseh lirya..inshaaAllah akan jaga sebaiknye..ok maam..harap dipermudahkan juga..ameen..

bab simptom nye tuh..dari anak 1 dia dh merasa..kita pening yang muntah² tuh..hehehe..dia pon merasa walo sekali..
kali nih..dedua lemau badan..xsihat..tuh en.hubby cakap..
"baru dia tau macam mana merasa awak sesakit badan tuh..mmg sungguh² x larat..bukan dibuat²"
sweet je bila bunyi cm nih kan..hehehehe

 
♥ Copyright © 2014 reserved to AidaHamdan|Template Edited by sHaRiNa eLyaNa