Thursday, July 17, 2014

Menu berbuka!!!

Assalamualaikum..
Selamat pagi sume..
Diam x diam hari nih dah masuk 19 Ramadhan..

Sekejap je rasanya..

Tahun nih paling mencabar kot rasanya pada aiza..
Ye lah..tp tang puasa larat lagi..
Yang x larat nak kejut anak babgun sahur..
Tapi x layan kan sangat pon..
Kang kesian kat anak aiza tuh..
Dah lah makan nye x seberapa..


Kes terbabas sahur takat nih sekali je..
Hari tuh aiza cakap kat Kak Yong..
If larat puasa..kalo x buka je lah..
Ye lah kan..x sahur, dengan cuaca panas nye..
Air x masuk..


Ummi nye plak igt kan dpt full..
(Kalo ikutkan full)
Tapi masa cek yang post sebelum nih pasal air ketuban tu..doc masukkan alat nak cek..
Terus lah x puasa kan..
*Kerana terpaksa kurelakan* (wink wink wink)
-Demam Indah Harlina ngan Zen x abes lagi ni..
Hehehhe


So ari nih..
Aiza nak share lah menu yg ibu masak..
Yang mil masak..yabg masak sendiri..
N ade lah yang beli sbb ngidam nih..

Ade lagi nak share gambar nye..Tapi kena cari dulu..
So layan je lah yang ade nih ye..

Nih confirm lah belikan..
Peberet aiza nih..Sekali beli smp rm10..pas simpan dlm peti..
Kang memalam bangun..buka peti ais..hehehehe
Nih pon beli..Ngidam dr 1st day puasa..
Cheezy chickenwarp..sedap..
Masak lemak kobis, ikan pekasam & ikan bilis berlada
Spageti- Teringin nye bukan maen..makan sikit je..
Ni menu masa Pakcik aiza berbuka kat rumah Ibu..
Sebelum Maklong aiza gi umrah..

Meehoon goreng basah
Ayam goreng jee..
Haaa...nih peberet..gulai kerang..nalerr punyee!!!
Ikan sungai goreng berlada cili api..
Leka dok mengejakan sambal nye..sedap..
Udang goreng butter..(adik aiza xmo telur atasnye)
Ikan masin sepat goreng berlada
Kari telur, Ikan bilib goreng cili api & ayam goreng..

4 comments:

Kakzakie said...

Cabaran org pregnant kalau puasa ni. Tapi insya-allah baby dah terdidik dari dlm rahim...

Aiza Hamdan said...

InshaaAllah..ameen..
mudah² betul kata kakzakie tuh..terdidik dr alam rahim..

lieyalatif said...

gulai kerang tu lieya jakun sikit... tak penah tgk masak gulai kerang tu.... menarik tgk...

menu aiza semua sedap2.... mmg kene ngan regu lah org kate....

Aiza Hamdan said...

Lieyalatif..gulai kerang tuh mmg sedap..naler punye..cr terai nanti..nak sedap pakai santan ori..kalo kitak or sernuk kureng..

 
♥ Copyright © 2014 reserved to AidaHamdan|Template Edited by sHaRiNa eLyaNa