Tuesday, March 4, 2014

Jom Ber Tomyam

Assalamualaikum..
Salam selamat pagi..
Hari nih aiza nak share pasal buat tomyam..
Rebus segala yang memerlukan masa yang lama untuk empuk dulu..
Biasanya daging lah kan..Dengan serai or daun limau purut
Dah empuk daging carrotnya, masukkan pes tomyam sedap nih..
Dah mendidih masukkan bunga kobis & bawang holand..

Siap!!! untuk dimakan..

 Senang & mudah kan..
Meh aiza share pes tomyam sedap tuh..
Pes Tom Yam Padang Besar mari..
Sangat² rekomen ye..
Pada yang berminat nak beli pon..
Boleh roger aiza..Takat nih masih ade stok kat rumah..


Ini lah dia rupa pes Tom Yam tuh..
If nak buat meehoon tomyam pon senang..
Rebus ayam sekali ngan pes..
Masukkan meehoon..siap..:)

2 comments:

lieyalatif said...

uihh terliur tgk tomyam tgk mengeleggak tu aiza...

lieya seminggu sekali wajib buat tomyam ni sbb anak2 suke...kdg2 buat tomyam putih...kdg2 buat tomyam merah....

Unknown said...

hehehe..menggelegak juga nak makan..

 
♥ Copyright © 2014 reserved to AidaHamdan|Template Edited by sHaRiNa eLyaNa