Wednesday, June 4, 2014

Nak meniaga pon biarlah berpada..

Assalamulaikum..
Morning everyone..

Just nak share..
Xde niat langsung nak kondem or jatuhkan sesapa..
Back to tajuk yang kat atas kan...

Alkisahnye..
Last week en.hubby aiza g sarapan..
Horder lah teh tarik & roti bakar...
Cer teka!!!!?????

En.hubby dapat roti bakar yang dah berkulat!!!!
Eeeeeuuuuuwwwwweeekkkk!!!

Roti yang di potong 3..
En.hubby aiza dh makan sepotong plak tuh...
Terus stop makan lah kan..
Terus cakap kat owner..
Owner kedai tu nak ganti dgn yg laen..
Opkoz lah en.hubby aiza tolak..

Hurmm..
Bukan nak mengata or pape..
As a peniaga kita kna utamakan kebersihan..
& pastikan yang makanan yg kita nak serve n jual berkualiti n selamat..
Tu mujur juga x buang yg keliling roti tu..
Kalo dah buang, sure makan sampai abessss!!!!

Siap aiza cakap ngan en.hubby..
Kalo aiza yg makan mau kena saman bagai tuh..
Yelah..kalo dh keracunan makanan sure kandungan juga terjejas..
(Aiza dah penah kena ok..time pregnant Ahwaz Mirza..siap warded lagi..
Mau x nye..more than 19 time..)

Pernah juga aiza kna beli nasi ayam sambal..
Allahuakbar..
X tau nak cakap macam mana..
Ayamnye dah hancur..
Picit ngn jari je..
Ntah berapa hari punya ayam yang dia recycle..

Pada aiza sesiapa yang pernah terkena macam en.hubby & aiza, better trus cakap ke owner nya..
Bukan niat nak bayar makanan or jatuhkan..
Tapi biar mereka jaga kualiti makanan yang dia orang hidangkan..

Pada peniaga juga..
Berpadalah nak kaut untung sekalipon..
Pengguna bayar apa yang dia orang makan..
Kena lah bagi yang setimpal..
Perkhidmatan anda dibayar..
Bukan kami makan secara percuma..

1 comment:

Mimi Azirah said...

kalo sy memg dh kne smbur

 
♥ Copyright © 2014 reserved to AidaHamdan|Template Edited by sHaRiNa eLyaNa