Friday, August 23, 2013

Raya..raya..raya...

Assalamualaikum..
Selamat pagi Jumaat semua..

Okeh..hari nih aiza nak update pasal
Raya yang dah tertangguh..

Raya tahun nih, hubby aiza kata raya umah Ibu aiza dlu..
Aiza x kisah pon memana..
Nak tetiap tahun umah Mak dlu pon x jadi masalah..

Nak dijadikan cerita..
Raya aiza & family tahun nih x berapa seronok..
Sebab..Kakak demam..
1 Syawal tuh..dah masuk 3 ari..

Pagi raya..
Pas hubby siap nak gi Solat sunat Aidilfitri,
Aiza kejutkan anak² mandi..
Time nih pon..
Suhu badan Kakak panas..so mandi nampak sejuk skit..
Pas mandi terkejut tengok kaki kakak sejuk..& nampak lebam..
Aiza amik minyak panas then gosokkan kat kaki dia..
Baru nampak merah..


Lepas tuh bergerak ke rumah Ibu..
Sampai rumah Ibu,
Mak Teh, Pak Teh & Apak dah ade..
Tengah bersarapan..Kita orang pon join lah..
Sementara menunggu yang lelain..
(Rumah Ibu jadi tempat kumpul adik beradik Ibu bila time raya..rumah pusaka lah kiranye)

So, pas dah semua sampai..bermula lah sesi bermaafan..
Ikut turn..sapa paling tua..
Selesai..
then pergi ziarah kubur arwah Uwan n Atok..

Then kita orang pon bergerak ke rumah Mil pula..
Sebelum tengah hari dah sampai..
Ye lah dekat kan..

Lepas zohor Mil gerak balik kampung
(Pilah most wanted)hehehe..
Aiza n hubby x ikut..
Kita orang pon bergerak ke Hospital Kajang..
Suhu badan kakak agak panas..
kna drip..amik darah..
result darah -sel darah putih tinggi..ade jangkitan..

Doc kat ER kata paed soh tanya kat kita orang..sama ade nak warded or x..
Kakak dengar dah meraung..nak balik..nak balik..
Then aiza discuss ngan hubby tanya doc if balik ape yang perlu dibuat?!!
In case kalo demam naik balik kita orang terus bawa ke ER semula or cam ner..
Doc ER call Paed..then dia kata kena tunggu paed dtg check..

Mungkin paed nih pon fikir..
Raya kan..
So dia bagi antibiotik yang kuat nyer..
alhamdulillah ok..kena repeat amik darah..

Gambar raya pon x banyak..

at Mil house!!
1st time beraya pakai shawl..Mujur x melekap!!

Sekian cerita raya aiza sekeluarga di hari raya pertama..
(macam kan tetiap hari nyer cerite ade..hehehehe)


*Heppi Besday to luvely hubby..Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baek & sentiasa berada didalam redhanya..ameen..
-kemain anak dara aiza yang berdua to..nak bagi hadiah tok abi dia..siap tanya bila nak gi beli hadiah untuk abi?!
aiza tanya..ade duit ke?!Pakai duit ummi lah..
Untung lah En Mohd Afizim..ramai yang sayang..-

4 comments:

Jueliza Jamani said...

besarnya umah mil u.. hehehhe

Aiza Hamdan said...

biasa jer u..:)

lieyalatif said...

alahai siannye kalo ade yg tak sihat time raye2 nie...lagi anak sndiri...mmg tak rase seronok...ye laaa lagi pentingkan kesihatan family kan.....

comel aiza pakai shawl tu...pakai shawl ni kene pandai letak n adjust so baru laa tak melekap...lieya pun taksuke yg melekap tu....nampak bulat jek muke nanti...

Aiza Hamdan said...

Tuh lah lieya..nak buat mcm mana..x per lah yang penting dia cepat sihat kan..mana yang terbaek..

Hahaha..comel lah sgt..btol tuh lieya..kna kalo shawl tuh adjust² melekap jugak..mmg x apaki ler jawab nye..heheheh..

 
♥ Copyright © 2014 reserved to AidaHamdan|Template Edited by sHaRiNa eLyaNa