Monday, November 25, 2013

Manual vs auto

Assalamualaikum..
Heppi Monday uolllsss!!!


Antara manual n auto????
Mana 1 jadi pilihan utama???

X kisah lah dari segi ape pon..


Macam aiza ada yang prefer manual n ada juga yang auto..
Macam masak nasi..
Lebih suka tanak atas api..
Rice cooker ada..
Tapi simpan dalam kabinet..
Hehehe..dari zaman anak dara dok tanak atas dapur gas tuh..
X tau ler nape..


Tang kereta plak..
(Dah memandu kedua2nya & pernah ada kereta auto)
Prefer manual juga..
Cik Puan Exora aiza tuh manual ye..
Masa nak keluar Cik Puan Exora tuh, siap request kat en.hubby..
'Boleh lah B..nak manual..'
Pelik x?!!
En.hubby pelik..hehehe
Sampai akak yang jual tuh pon pelik..
'Biasa orang perempuan nak auto'..


Member opiz yang lelaki nih boleh kata terkujat tengok manual..
Dia orang sume ingat Cik Puan Exora aiza auto..


X dinafikan yang auto nih lebih banyak memudahkan..
Tambah kalo jalan kl ni..
Boleh kata hari2 jammed..

Ada pro n kont nya..
Baik auto mahu pon manual
Semua terpulang pada diri masing2 mana yang lebih selesa..

Sekarang ni, yang ada dedua manual..
Yang 1 tu meragam plak..
In shaa Allah..
Ade rezeki lepas nih mik auto..
Senang..kecik pon jadi lah...

Manual ye..
Nih kes tersangkut jammed hampir 2 jam..ade xciden..
(time nih lah baru terasa nak pakai auto..hehehehe)

4 comments:

Jueliza Jamani said...

hahahah tahu takper.. cepat la keluar cik viva tu. nanti ai leh rasa naik.. hehehhe

Kakzakie said...

Betul Aiza terpulang pada masing-masing nak auto atau manual.
Tapi kakak masak tak biasa atas dapur. Dah biasa guna rice-cooker.

Aiza Hamdan said...

U ni..hehehehe..

Aiza Hamdan said...

Hehehe..aiza masak atas dapur tuh bukan ape kak..cepat skit kering nye..hehehehe..tp kna selalu alert lah..
kekadang terghanngus jugekk!!!hehehehe

 
♥ Copyright © 2014 reserved to AidaHamdan|Template Edited by sHaRiNa eLyaNa