Thursday, November 14, 2013

Semput ohhh semput...

Assalamualaikum..
Hai..selamat pagi semua..
Sihat x hari ni?
Hope sihat sentiasa hendaknya..

Aiza alhamdulillah sihat..
Anak2 biasalah..sekarang ni dengan cuaca yang sekejap hujan & sekejap panas ni..
Terutama Kakak..
Semput menyerang..
Risau nye lah aiza..
Tapi ok after sedut gas..
(Kalo boleh aiza memang x nak bagi dia bergantung pada gas..bagi bila perlu je)
Tapi terpaksa juga bagi kan..
Yalah dah condition dia pon dh laen macam..
Sape x risau???!!!

Bebaru ni pon aiza bawa Kakak gi follow up kat Hosp. Serdang..
Hurm..ingat kan ok skit dah..
Rupa nya..doc tambah dos ..
Kalo sebelum nih bagi Floxitide 1puff pagi n 1 puff malam..
Sekarang kena bagi 2 puff pagi n 2 puff malam..
Ventolin inhaler pakai bila perlu so far last month ade dalam 5kali aiza pakai..
Tapi lepas jumpa doc last month..
Kerap juga kena bagi..
Selagi x bagi..selagi tuh x reda..

Ade juga yang suggest aiza bagi madu..
Aiza mencari madu ' Masad Gold'..
Agak lama juga mencari..
Tapi banyak tempat kehabisan stok..
Ade sesapa yang tau ade rakan2 yang jual, mohon bagi contact no nye ye..

Hope kakak sihat hendaknya..
X sanggup tengok Kakak x sihat..
Selalu juga x ke sekolah sebab semput nih..
Ye lah..risau plak dibuatnya bila semput menyerang nanti..


* sekarang nih kena buat jadual plak untuk pantau berapa kerap aiza bagi ubat kat Kakak..

Nih bekal Kakak..Wajib bawa gi memana
Jadual yang Doc soh buat..
(Abaikan tulisan x lawo tuh)
Nih Doc bagi masa memula nak pakai inhaler..

4 comments:

Jueliza Jamani said...

Alahai.. siannya...

lieyalatif said...

mcm mija la ni aiza...tapi skrang dah lame tak kene sejak amalkan mkn hati unta ....kirim kat kawan nak pi mekah.....tapi kene stenbai gak kalo musim2 ujan nie....takut semput dtg balik...

Aiza Hamdan said...

tuh lah..jue..gope berkurangan lah pas nih..

Aiza Hamdan said...

Allah knp lah x teringat langsung pasal hati unta nih ye..sib baek lieya igtkan..boleh try ni nih..
tuh lah..mmg skrg nih musim sejuk nih..bertambah menjadi lah dia..hope mija cepat sembuh juga..

 
♥ Copyright © 2014 reserved to AidaHamdan|Template Edited by sHaRiNa eLyaNa