Tuesday, May 14, 2013

Makanan & sakit mental!!!

Sakit mental???!!
Kesilapan wartawan menterjemah artikel yang dikeluarkan oleh seorang Doc sakit mental baru² ini telah mengundang kontrebersiiiiiiii....

Artikel tersebut berbunyi cm nih

"Kegilaan memuat naik gambar makanan di internet - Petanda orang sakit mental"

Sebenarnya artikel tuh macam nih..
"Research dari Doc tu, ( yang merupakan Doc Sakit Mental)
mengatakan orang yang suka ambil gambar makanan & meng "upload" gambar ke internet, sebenarnya orang tuh kuat makan & berisiko untuk mendapat Obesiti"

X juga rsanya..Saja nak share dengan kengkawan kan..
Sambil kongsi resepi...

Macam² hal lah dia org nih..Wartawan dh salah translate, editor x check k?
Ape pon..lantak ler..
~Ade aiza kisah~
hehehehhe


Jom tgk apa yang aiza masak cuti bebaru nih..
(sakit mental dh sampai...hahhahahaha)



Ayam sambal


Kobis + sawi goreng


Hati ayam cili padi + peria katak


Ayam masak lemak kuning ( x pedas)
Anak aiza suke lauk ayam nih..
Siap mintak masakkan lagi..

Kepala ikan tenggiri masak lemak kuning..

Dh abis dh time untuk sakit mental..
Bertemu lagi di episod sakit mental akan datang..
hehehehhehe....

4 comments:

lieyalatif said...

Keh keh kej...mental pun mental laa yg penting lieya suke jee tgk org upload pic mknn...boleh bagibidea nak makan ape sebenarnye heheheheh...

Sambal ayam tu meruntun jiwa....nampak sedap!! Fah lame lieya x masak gulai ayam tu..weekend ni boleh laa buat....

Aiza Hamdan said...

Tuh lah lieya..aiza pon suka jerk post pasal makanan nih..sesambil berkongsi resepi..(maklom lah kita nih dr lain² negeri) ade masakan daerah masing²..leh mencuba..

Sambal ayam tuh kalo nak sedap + wangi..ketuk lengkuas dlm dia..
Gulai ayam tuh aiza letak halia..wangi..anak aiza siap mtx masak lagi nanti ye ummi..kalo buat sup, ayam nye x laku..mak apaknye yg kna makan..kalo gulai nih..elok jerk makan nye..

Jueliza Jamani said...

heheheh sedap aihh bila nak rasa dia nyer masakan ni

Aiza Hamdan said...

Sila set tarikh anda nak berkunjung ke rumah saya ye..
hahahahhaa..

 
♥ Copyright © 2014 reserved to AidaHamdan|Template Edited by sHaRiNa eLyaNa