Tuesday, July 16, 2013

Bonus yang lebih di kala Ramadhan

Assalamualaikumm..
Salam 7 Ramadhan..
Dah seminggu kita berpuasa kan..
Alhamdulillah..

Teruja x tengok title tuh?
Aiza pon teruja sama..
Hehehe

Bonus yang aiza maksudkan ialah...
PENGURANGAN KG..
Jangan marah ea.. :)
(Orang tengah teruja kg nye turun..hehehhe)
Tapi aiza percaya..bukan aiza sorang jer yang nak kurangkan Kg nih..
Ramai ladies² kat lua sana pon nak reduce Kg mereka..

Bukan nak kurus sangat pon..
Yelah..tengok diri sendiri pon macam ape ntah kan..
Terbonjol lemak aiza nih sana sini..
So...
Kenalah mencuba sesuatu untuk kurus..
Pada aiza, aiza nak kurus bukan sbb nak cantik..
Tapi sihat..Sebab masa berisi dulu..
Agak malas & mudah letih ..
Risau juga penyakit yang sewaktu dengannya kalo Kg
mencanak bagai roket ni..
Maklumlah family aiza nih ada history darah tinggi..
Yang terbaru kencing manis..
Takut plak aiza dengar..
So kenalah kawal dari sekarang..

Alhamdulillah..dah semakin hampir pada sasaran..
Dengan berpuasa dapat juga membantu meringankan badan..
3-4 kali juga naik penimbang tuh..sbb x percaya..
Hehehe..
Apa pon..syukur..

Gambar sebelum & selepas berdiet dengan SDII thn lepas..
Sekarang nih lebih mengecil dari gambar yang after tu..
(ke aiza yang lebih perasan!!!!erkk..kekekeke)
Itulah bonus yang aiza dapat dalam seminggu puasa nih..Untuk Kak Yong, dah dapat reward puasa 5 hari..Sehari rm2..Then cakap kat dia..
kalo dapat full puasa,
ade hadiah..
(dia boleh request nak ape)..

Tapi kena terangkan kat dia kenapa dia perlu puasa..
Bukan sebab nak dapat rm2 tuh dia kena puasa..
Nanti kang ade plak yang tersalah konsep or niat nak ngajar anak puasa ni..
Itu sebagai hadiah..

Itu saja untuk entri kali ni..Nanti sambung lagi ye..:)

2 comments:

lieyalatif said...

betul tu aiza...puase ni bonus tuk kite diet jugak....cepat jek kg turun dan inch loss kan.....hope lepas puase time raye tak mencanak la naik sbb dah byk turunkan....

beza tgk aiza before n after...bertambah gojes jadiknyer....yg penting badan ringan n kite pun sihat kan ....

Aiza Hamdan said...

kan lieya..hope pas raya jgn ler naik lagi..makan pon kna control lah pas nih..hehehehe..

erk..x gojes mana pon lieya..yang penting badan ringan..senang nak bergerak..kang kalo nak bergerak pon org len yg tolong cam ner? sdri jugak yg susah kan..

 
♥ Copyright © 2014 reserved to AidaHamdan|Template Edited by sHaRiNa eLyaNa